Over mij


Ik kan mij eigenlijk geen leven zonder katten meer voorstellen. Al ruim 25 jaar geniet ik samen met mijn man van het ras Maine Coon. Het lieve zachte karakter, de robuuste bouw en de mooie vacht spreken ons enorm aan.

Op dit moment hebben we er 3 rondlopen, Sil, Suus en Beer en daar genieten we met volle teugen van. Beer is speciaal, hij is namelijk doof. Met veel liefde, geduld en aandacht herkent hij onze gebaren en weet hij donders goed wat wel en niet mag.

Maar Beer is niet alleen voor ons speciaal maar ook voor dementerende ouderen waar ik regelmatig met hem op bezoek ga. Beer ligt dan languit op tafel zodat iedereen hem kan zien of kan aaien. Hij geniet van deze aandacht maar ook de bewoners ze lachen en vertellen over vroeger over hun huisdier.

Sinds wij Sil hebben ben ik in aanraking gekomen met een kattentrimsalon. Sil had als kitten al heel veel haar en vooral veel onderwol, dat snel in de klit raakte. Ik had toen de kennis niet, maar ook de hulpmiddelen niet om dit zelf te verhelpen. Toen ik de trimster bezig zag dacht ik maar aan één ding: dit wil ik ook leren. Wat is er nou mooier om op een vriendelijke manier met katten bezig te zijn en deze ook nog te verlossen van hun pijnlijke klitten?


De vakopleiding kattentrimmen heb ik gevolgd bij De Trimacademie. Een vakopleiding van 1,5 jaar die bestaat uit 4 modules. Na module 3 ben je gediplomeerd en na module 4 ben je Master Groomer. Je leert hier in kleine groepjes op een rustige en diervriendelijke manier het vak van katten trimmen. Het welzijn van katten staat hier voorop. Deze opleiding heb ik helemaal afgerond en ben nu Master Groomer.

Verder nog de nodige workshops zoals:
TTouch4animals van Saskia Blok.
Kattengedrag module 1 bij de Tinley Academie
Nascholing katten trimmen bij de Katten Academie
Kattentaal bij kattengedrag advies Bennekom

Naast het katten trimmen ben ik ook 3 dagen werkzaam op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik werk samen met andere collega’s bij de Tentamenorganisatie, hier faciliteren wij alles rondom het afnemen van tentamen van 9 academies. Het combineren van deze 2 banen geeft mij heel veel positieve energie.Beer

Suus

Sil